• Bravo 88.5 FM

  • Bravo-Blues&Jazz

U2 Feat. Elton John – Get It On (Браво Хит)

Легендарната рок група U2 и Elton John остварија соработка и ја преработија песната “Bang a Gong (Get it On)” на Marc Bolan and T. Rex за потребите на трибјут албумот Angel Headed Hipster: The Songs of Marc Bolan and T. Rex, во кој учествуваат и Nick Cave, Father John Misty, Kesha, Joan Jett, Peaches и други познати музичари. Во оваа песна Elton учествува со неговото свирење на пијано снимено во New Orleans на 14 септември 2017 година за време на Joshua Tree 30th anniversary tour на U2.

Погледнете го и оргиналот од 1971 година

© Radio Bravo - Kumanovo