• Bravo 88.5 FM

  • Bravo-Blues&Jazz

Maneskin – Supermodel (Браво Хит)

Supermodel” е најновата песна на италијанската rock група Måneskin, објавена на 13 мај за издавачката куќа Epic Records. Композицијата е напишана од членовите на бендот Damiano David, Victoria De Angelis, Thomas Raggi и Ethan Torchio во соработка со Max Martin, Justin Tranter, Rami Yacoub и Sylvester Sivertsen, а е продуцирана од Martin, Yacoub и Sivertsen. Премиерно беше изведена во живо на 14 мај 2022 година во салата PalaOlimpico во Торино за време на финалната вечер на Eurovision Song Contest 2022.

© Radio Bravo - Kumanovo