• Radio Bravo

 • Bravo Smooth Jazz

 • Simona Dimkovska

  Симона Димковска, најдобар млад актер

  Симона Димковска, актерка од Куманово ја доби наградата за млад актер на 54-тиот Македонски театарски фестивал „Војдан Чернодрински“ кој од 7 јуни се одржуваше во Прилеп. Димковска игра три улоги во претставата „Физика на тагата“, физичарот доктор Георгиева, напуштеното дете и волшебникот. За мла...

 • Dragan Denkovski

  Драган Денковски, член на жирито на на Меѓународниот фестивал за краток филм „Филмај“

  На 29 мај, во организација на Фото-кино клуб „Козјак“, ќе се одржи првото издание на Меѓународниот фестивал за краток филм „Филмај“. Повеќе за Фестивалот, од разговорот со Драган Денковски, член на жирито и почесен член на Фото-кино клуб „Козјак“. За овој фестивал на краток филм, изненадувачки ка...

 • Vesna Bejbi

  Весна Бејби со свој стенд-ап во НУЦК Трајко Прокопиев

  Актерката Весна Петрушевска, во среда на 29-ти мај, со почеток во 20 часот, во НУЦК Трајко Прокопиев пред кумановската публика ќе се претстави со „ВЛЕЗИ НЕ СЕ СОБЛАКАЈ“. Со овој стенд-ап настап, единствената актерка од понежниот пол во државава која го практикува ваквиот начин на изразување, на 1...

© Radio Bravo - Kumanovo