• Bravo 88.5 FM

  • Bravo-Blues&Jazz

The Weeknd – Sacrifice (Премиера Хит)

Sacrifice” е песна на канадскиот музичар the Weeknd објавена преку XO и Republic Records на 7 јануари 2022 година, како втор сингл од неговиот 5-ти студиски албум Dawn FM. Песната е напишана од the Weeknd, Daniel Lopatin, Max Martin, Oscar Holter, Carl Nordström, Kevin Duane Mccord и триото Swedish House Mafia, а е продуцирано од самиот the Weeknd, Martin, и Holter.

© Radio Bravo - Kumanovo