• Radio Bravo

 • Bravo Smooth Jazz

Браво Културен Информатор ви ја најавува „Не се клади на Енглези“

Емитувано во Браво Културен Информатор во 12:40; 14:20; 16:50 и 19:20 часот.

Претставата „Не се клади на Енглези“ која е на редовниот репертоар на Македонскиот Народен Театар, а во понеделник, 10-ти април, гостуво во Куманово, на сцената на НУЦК „Трајко Прокопиев“ (Дом на култура). Претставата започнува во 20:00 часот. Сашко Коцев во „Браво Културен Информатор“ ве повикува на вечерашниот настан.


НЕ СЕ КЛАДИ НА ЕНГЛЕЗИ

 • од Владимир Ѓурѓевиќ
 • Режисер: Синиша Евтимов
 • Сценограф: Илина Ангеловска (мебел – Home by Almak)
  Костимограф: Ана Данчевска
  Превод: Александар Микиќ
 • Премиерна изведба : 04 Март 2014
 • Времетраење: 80 минути
 • Пауза: Не
 • Сцена: НУЦК „Трајко Прокопиев“
 • понеделник, 10-ти април, 20:00 часот
© Radio Bravo - Kumanovo