• Bravo 88.5 FM

  • Bravo-Blues&Jazz

Radio Bravo 88,5 Mhz play Now On Air view:     Bravo Blues&Jazz play Now On Air view:

Културен Информатор најавува промоција на две книги на Јаготка Величковска

Јаготка Величковска, во вторник на 11 јули, во Центарот за култура „Трајко Прокопиев“, во 19 часот, ќе ги промовира две свои книги: романот „Судбината на малечката Јаготка“ и стихозбирката „Сеќавањата многу болат“.

Промотор е Стојан Арсиќ, а гостите на манифестацијата со своја музичка точка на гитара ќе ги забавува Јовица Ивановски.

Културен Информатор од 10-ти јули во 12:40; 14:20; 16:50 и 19:20 часот.

Целиот телефонски разговор со Јаготка Величковска, можете да го слушнете со кликање на плеерот подолу…

Нашата сограѓанка, Јаготка Величковска,  својот живот, својата судбина ја преточува и прераскажува на хартија. За жал како што вели таа ја раскажува својата трагедија и суровоста на животот. Исто така во подготовка се уште четири книги на Јаготка Величковска,  кои чекаат на свое објавување.

© Radio Bravo - Kumanovo