• Bravo 88.5 FM

  • Bravo-Blues&Jazz

Толку блиску, а толку далеку

„Толку блиску, а толку далеку“ – изјави Филип Талески по натпреварот и како само бекот успеја да ги погоди вистинските зборови.

Денес на Европското првенство:


Секогаш на крајот застануваме на тоа! Една топка, еден гол, еден разлика – секогаш е тој број еден што стои меѓу нас и историјата!
А имавме се во свои раце. Требаше ова да биде натпреварот кој ќе донесе „среќен крај“, кој ќе покаже дека сме креатори на својата судбина и дека оваа генерација е зрела за историски успех и за медал.
И верувавме и летавме и сонувавме, се до последните десет минути. Дури се покажа дека и со капитенот на клупа момците можам и знаат да играат, да се борат, да даваат….Ма, го оставија срцето на терен, се додека не дојдовме до онаа точка до која беше потребно да покажеме карактер – како и што потенцираше Филип Миркуловски.

Е тогаш дојде самоуништувањето!!!

Весна Николовска 

„Македонски спорт“

Целиот текст, можете да го прочитате на следниов линк.

© Radio Bravo - Kumanovo