• Radio Bravo

 • Bravo Smooth Jazz

 • Premiera Hit Cetvrtok - 05 03 2020 - J Balvin – Rojo

  J.Balvin – Rojo (Премиера Хит)

  Колумбискиот музичар José Álvaro Osorio Balvín или само J.Balvin како најава за својот 6-ти студиски албум кој ке се вика Colores и ке излезе на пазарот на 13 март 2020 година, го објави најавниот сингл Rojo, а со него и видео спотот за оваа нумера.  

 • World-Radio-Day-2020

  World Radio Day – 13 февруари – Светски ден на радиото!

  World Radio Day – 13 февруари – Светски ден на радиото! Во 2013-та година, Генералното собрание на Обединетите Нации ја одобри прокламацијата на UNESCO за Светски ден на радиото да e 13-ти февруари. На овој ден се слави радиото како медиум кој едуцира, обезбедува информации и ја промовира с...

 • Bozik

  Божиќ – Христово Рождество

  За христијаните кои се придржуваат на Јулијанскиот календар, денес е Рождество Христово – Божиќ. На Божиќ, православните христијани во Македонија се поздравуваат со зборовите „Христос се роди“, на што одговараат „Вистина се роди“. Божиќ е ден кога христијаните го одбележуваат раѓањето на Спасител...

© Radio Bravo - Kumanovo