• Bravo 88.5 FM

  • Bravo-Blues&Jazz

Iggy Pop – Post Pop Depression (Албум на неделата)

На прагот на своите 70 години, Иги Поп е еден од последните вистински рок ѕвезди кои се, се уште меѓу нас. Не би сакал да бидам малер, но оваа година ни однесе многу легендарни музичари, така да е невозможно да не се размислува во тој правец…

Листа на песни, прв дел:
1. Break Into Your Heart
2. In The Lobby
3. Sunday

Текстовите, логично се справуваат со сексот и смртта и како и секогаш се директни. Низ целиот албум Иги Поп се соочува со смртноста, пеејќи за себе. Најранлив е во феноменалната ‘Gardenia‘ која има неодолив шарм на Боуви…

Листа на песни, втор дел:
4. Gardenia
5. Chocolate Drops
6. Paraguay


© Radio Bravo - Kumanovo