• Bravo 88.5 FM

  • Bravo-Blues&Jazz

Kendrick Lamar – To Pimp a Butterfly (Албум на неделата)

Можеби звучи малку претерано, но не беше тешко да се предвиди успехот на Кендрик Ламар. Клуч за неговиот успех во голема мера лежи во фактот дека се појави во вистинското време….

Листа на песни, прв дел:

1. Wesley’s Theory (feat. George Clinton & Thundercat)
2. King Kunta
3. Institutionalized (feat. Bilal, Anna Wise & Snoop Dogg)

Очигледно е дека хитот ‘California Love‘ на Тупак Шакур и Доктор Дре остави силно влиание на неговиот развој и тоа се чувствува. Тупак е пример и инспирација многу присутна на овој албум, но со критички одред а не само со копирање.

Листа на песни, втор дел:

4. I
5. Momma
6. The Blacker the Berry© Radio Bravo - Kumanovo