• Radio Bravo

  • Bravo Smooth Jazz

Тајландски бокс во Куманово


Третиот по ред турнир во тајландски бокс се одржа на 5-ти ноември во Спортската сала во Куманово. Кумановскиот клуб “Thai boxing club – Wai Kru” извојува три победи на домашниот ринг. Новина на овој турнир е појавувањто на првата жена судија, нашата сограѓанка Олгица Стрика, членка на “Thai boxing club – Wai Kru”. Повеќе за овој турнир, од разговорот со Иван Тошиќ, претседател и главен тренер и Виктор Кузмановски, потпретседател и главен тренер на “Thai boxing club – Wai Kru”.
[audio:http://radiobravo.com.mk/wp-content/uploads/Tajlandski-boks.mp3|titles=Ivan Tosic Viktor Kuzmanovski Tajlandski boks]

© Radio Bravo - Kumanovo