• Bravo 88.5 FM

  • Bravo-Blues&Jazz

Албум на неделата

Hurts – Surrender

Британското synthpop дуо Hurts станаа миленици на публиката и критиката со првиот албум ‘Happiness‘, а другиот ‘Exile‘ само го потврди овој статус. Интелигентен, непристрасен,  дискретно ритмичен и романтичен поп, така би можелe да ја опишеме музиката на Hurts……

Листа на песни, прв дел:

1. Nothing Will Be Bigger Than Us
2. Lights
3. Rolling Stone


Првиот дел од албумот ‘Surrender‘ на британското synthpop дуо Hurts е најсилен со првиот сингл ‘Some Kind of Heaven‘ и ‘Nothing Will Be Bigger Than Us‘ кои се вистинска Hurts приказна и тука се најдобри…..

Листа на песни, втор дел:

4. Some Kind of Heaven
5. Kaleidoscope
6. Why© Radio Bravo - Kumanovo