• Bravo 88.5 FM

  • Bravo-Blues&Jazz

Lorde – Green Light (Браво Хит)

Поп – ѕвездата од Нов Зеланд Lorde со песната “Green Light” ќе го носи епитетот Браво Хит на 88,5 FM, од денес до 25-ти март и ќе ја слушате секојдневно на почетокот на секој парен час.Инаку “Green Light” беше објавена на 3-ти март 2017 година преку издавачката куќа  Universal Music New Zealand како водечки сингл од нејзиниот предстоен албум Melodrama. Композицијата е напишана лично од  Lorde со помош на Jack Antonoff и Joel Little, а е продуцирана од Lorde, Antonoff и Frank Dukes.

© Radio Bravo - Kumanovo