• Bravo 88.5 FM

  • Bravo-Blues&Jazz

Arcade Fire – Everything Now (Премиера Хит)

Arcade Fire е канадски indie rock band формиран во Montreal. Бендот го формираат сопружниците Win Butler и Régine Chassagne, а членови се: помладиот брат на Win Butler, William Butler, како и Richard Reed Parry, Tim Kingsbury и Jeremy Gara. Досега бендот има издадено четири студиски албуми, а петтиот ќе излезе на музичкиот пазар летово, поточно на 28-ми јули под етикетата на “Columbia”, и тоа во вид на CD, LP, и се разбира за дигитално download-ирање. Насловната песна од албумот “Everything Now” веќе денес, на 6-ти јуни е Премиера Хит на Радио Браво 88,5 ФМ Куманово.

© Radio Bravo - Kumanovo