• Bravo 88.5 FM

  • Bravo-Blues&Jazz

Radio Bravo 88,5 Mhz play Now On Air view:     Bravo Blues&Jazz play Now On Air view:

Noel Gallagher’s High Flying Birds – Holy Mountain – (Премиера Хит)

Од најновиот албум на Noel Gallagher’s High Flying Birds, Who Built The Moon, кој е и тема на овонеделниот Album Of The Week, за денешениот Премиера Хит, избор на Радио Браво е песната “Holy Mountain”. “Holy Mountain” е најверојатно најдобрата песна од албумот и песна која членот на најславниот британски бенд од почетокот на 90-тите, Oasis, еден од браќата Gallagher, Noel Gallagher ја има направено во овој милениум под влијание на многу песни, но веројатно најблиску до “Let’s Stick Together” која како да е темел на нумерата, а рефренот, “She fell, she fell, right under my spell” е рефрен кој се пее веќе некое време.


© Radio Bravo - Kumanovo