• Bravo 88.5 FM

  • Bravo-Blues&Jazz

Radio Bravo 88,5 Mhz play Now On Air view:     Bravo Blues&Jazz play Now On Air view:

Elton John Feat. Logic & Pink – Bennie And The Jets (Премиера Хит)

Живата музичка легенда, sir Elton John го „запали“ музичкиот свет со неговиот двоен компилациски албум, Revamp: The Songs of Elton John & Bernie Taupin, на кој што се наоѓаат обработки на 26 песни напишани од Bernie Taupin. Воведната песна на овој албум е класикот од 1973-та година, “Bennie and the Jets”, инаку во оригинал, дел од 7-от студиски албум, Goodbye Yellow Brick Road. За оваа прилика, “Bennie and the Jets” е прудуцирана од Wes Period, Daniel Crean и Justin Tranter, а како вокали, гости се раперот Logic и супер ѕвездата Pink. Повеќе за албумот Revamp: The Songs of Elton John & Bernie Taupin, прочитајте тука. 


© Radio Bravo - Kumanovo