• Bravo 88.5 FM

  • Bravo-Blues&Jazz

Radio Bravo 88,5 Mhz play Now On Air view:     Bravo Blues&Jazz play Now On Air view:

Ralph McTell Feat. Annie Lennox & The Crisis Choir – Streets Of London (Премиера Хит)

Овој викенд, како Премиера Хит на Радио Браво, слушаме уште еден кавер. Имено, мултиталентираниот, гитарист и кантавтор, Ralph McTell (најпознат британски фолк пејач), по повод божиќните празници ја преработи својата песна, “Streets of London“, која беше дел од неговиот албум “Spiral Staircase” од 1969-та година. На најновиот кавер на “Streets of London”, се слуша и моќниот вокал на Annie Lennox, како и The Crisis Choir, предводен од Jon Snow. Целиот овој проект има и хуманитарна димензија, приходот од песната ќе биде наменет за бездомниците во Лондон.


© Radio Bravo - Kumanovo