• Bravo 88.5 FM

  • Bravo-Blues&Jazz

System Of A Down – Genocidal Humanoidz

Genocidal Humanoidz” е песна на ерменско-американската heavy metal група System of a Down. Песната е објавена како сингл заедно со Protect the Land на 6-ти ноември преку American Recordings и Columbia Records, а приходот од овој двоен сингл ке биде донирано на ерменски фонд наменет на настраданите во војната во Нагорно-Карабах. Овој сингл е е прв материјал објавен од групата по дури 15 години кога излезе нивниот 5-ти албум Hypnotize (2005) и прв сингл по 14 години по Lonely Day од 2006-тата година.

© Radio Bravo - Kumanovo