• Bravo 88.5 FM

  • Bravo-Blues&Jazz

Radio Bravo 88,5 Mhz play Now On Air view:     Bravo Blues&Jazz play Now On Air view:

White Lies – Never Alone (Премиера Хит)

White Lies, тричлен бенд составен од Harry McVeigh како водечки вокал и гитара, Charles Cave на бас гитара и пратечки вокали и Jack Lawrence-Brown на тапани го слушаме во емисијата Album Of The Week во нивниот 5-ти студиски албум албум, Five. Албумот Five е најдоброто што им се има случено и што го имаат направено од првиот албум во кариерата, а ако ја бараме најдобрата песна на албумот мислам дека тоа е “Never Alone“, композиција која ги спојува во себе стиловите на Editors и Hurts во еден побрз и танцувачки ритам со рефренот во стилот на групата А-Ha. денес, во Премиера Хит на радио Браво ги слушаме White Lies со “Never Alone”.


© Radio Bravo - Kumanovo