• Bravo 88.5 FM

  • Bravo-Blues&Jazz

In Memoriam Leonard Cohen (1934 – 2016)

Почина големиот канадскиот уметник, во младоста поет а подоцна и музичар, Leonard Cohen.  Тој е роден на 21 септември во 1934-тата година, а на 21 октомври 2016-тата го објави својот 14-ти студиски албум под име “You Want It Darker“ кој дефинитивно стана неговиот последен лебедов танц, односно, неговото последно дело.

Во последното дадено интервју за New Yorker, Leonard Cohen говореше за неговата смрт со смиреност: “Подготвен сум да умрам. Се надевам дека не е премногу непријатно. Тоа е тоа за мене. “

 

Почивај во мир голем уметнику.

 

Leonard Cohen – You Want It Darker (Албум на неделата)

Leonard Cohen – On the Level (Браво Хит)

© Radio Bravo - Kumanovo