• Radio Bravo

 • Bravo Smooth Jazz

 • Spirko Nikolovski Kulturen Informator

  Спирко Николовски во денешниот Браво Културен Информатор

  Драмската работилница на КУД „Ѓоко Симоновски“ на 6-ти Април, четврток, на гледачите ќе им понуди ново доживување со претставата: „У кафанче карши Станче“ која ќе се прикаже во Младински Културен Центар (поранешно „Кино Козјак“). Претставата започнува во 19 часот, а влезот е слободен. Браво Култу...

 • Borko Stojanovski

  За „Карпошовата вечер“ во Културниот Информатор

  Здружението на армиски и полициски ветерани од активен и резервен состав „Христијан Карпош“, денеска во 18 часот, ќе го чествува името на својот патрон, Христијан Тодоровски Карпош. Ќе се одржи „Карпошова вечер“ на која ќе говори председателот на Здружението , а учениците од ОУ „Христијан Карпош“...

 • Goran Zafirovic Kulturen Informator

  Светосавска академија по повод националниот празник на Србите, Свети Сава

  По повод националниот празник на Србите во Македонија, Регионалниот одбор на Српската заедница во Куманово, на 26 јануари, во кумановскиот театар организира Свечена Светосавска академија. Горан Зафировиќ, потпретседател на Српската заедница во Македонија во телефонскиот разговор информира дека ов...

© Radio Bravo - Kumanovo