• Radio Bravo

 • Bravo Smooth Jazz

 • Djurdjovdenski sredbi 2016

  Ѓурѓовденски средби 2016

  Во селото Старо Нагоричане, вечерва се одржува традиционалното народно дружење ”Ѓурѓовденски средби 2016”, манифестација која се организира во чест на верскиот празник Ѓурѓовден, воедно селска слава на селото. И денеска, а во организација на општина Старо Нагоричане и КУД „Карпош“ ќе се одржи ова...

 • Robert Simonovski

  Роберт Симоновски во Браво Културен Информатор

  Во денешниот Браво Културен Информатор повеќе простор ќе отстапиме на отворањето на Биеналната изложба на слики и графики од Детски ликовен камп „АСНОМ“ 2014 -2015.  За изложбата, за Радио Браво зборува Роберт Симоновски, програмски соработник за културни манифестации и музичко сценски дејности в...

 • Bozana Trajkovska

  Ден на поезија и театарска премиера во „Браво Културен Информатор“

  На 21-ви март, по повод денот на поезијата, Здружението на Граѓани „Друштвото на  Писатели Куманов“, со литературните творци од средните училишта во просториите на гимназијата Гоце Делчев одржа поетско музичка средба. Божана Трајковска, претседателка на Здружението на Граѓани „Друштвото на  Писат...

© Radio Bravo - Kumanovo