• Radio Bravo

 • Bravo Smooth Jazz

 • Album Of The Week Jean-Michel Jarre – Equinoxe Infinity

  Jean Michel Jarre – Équinoxe Infinity (Албум на неделата)

  Добредојдовте во Албум на неделата. Во оваа издание ќе преслушаме еден албум на еден француски композитор, во вистинскиот смисол на зборот композитор, кој е на 70-годишна возраст и е вистински пионер на електронската музика. Станува збор за Jean-Michel Jarre и неговиот албум Équinoxe Infinity, а ...

 • Album Of The Week Sting & Shaggy – 44876

  Sting & Shaggy – 44/876 (Албум на неделата)

  Оваа издание на албум на неделата ќе го одстапиме на една многу интересна соработка и плодот на таа соработка во вид на комплетен албум со 16 песни на него. Во првиот момент кога дознав дека Sting и Shaggy снимиле заеднички албум, милион прашање ми се завртеа во главата. Sting и Shaggy… изн...

 • Album Of The Week David Byrne - American Utopia

  David Byrne – American Utopia (Албум на неделата)

  Добредојдовте во Album of the Week или на македонски Албум на неделата. Оваа издание го отстапуваме на големиот David Byrne и неговиот најнов албум, American Utopia, а ќе го започнеме со еден негов стих: “We are only tourist sin this life / Only tourists butt the view is nice” или на македонски “...

© Radio Bravo - Kumanovo