• Bravo 88.5 FM

 • Bravo-Blues&Jazz

 • Ramazan Bajram

  Денеска е Рамазан Бајрам

  Верниците од исламската вероисповед денеска го слават верскиот празник Рамазан Бајрам со кој завршува светиот месец Рамазан и се означува крајот на едномесечниот пост. Рамазан (тур. Ramazan од арап. رمضان, Рамадан) — исламски празник кој трае во текот на целиот деветти месец од исламскиот календа...

 • Toploten Bran

  ВНИМАНИЕ!!! Топлотен бран…

  Топлотниот бран кој ни дојде од Африка, никако да помине, напротив секој ден е се потопло и потопло. Во продолжениа, задолжително прочитајте ги препораките за заштита од топлотниот бран и можните ризици по здравјето при високите температури: Пред употреба задолжитено миење на земјоделските, гради...

 • Spasovden 09.06

  Вознесение Христово (Спасовден)

  Празникот на Христовото вознесение – Спасовден спаѓа во големите христијански празници, се празнува 40 дена по Велигден и секогаш е во четврток. Четириесет дена по воскреснувањето Исус им се јавувал на своите ученици и ги подготвувал за нивната идна активност. Во овој период луѓето сеуште с...

 • Sveti Gjorgjija Promo

  Денес е Ѓурѓовден

  Ѓурѓовден — најголемиот христијански празник од пролетниот циклус којшто е непроменлив празник и секогаш се паѓа на 23 април, односно на 6 мај по стариот календар.. овој празник го празнува не само христијанското, туку и целото население воопшто. Има голема традиција во словенските земји, меѓу ко...

 • PrinceRIP

  Почина Prince

  Уметникот познат како Prince почина на 57 годишна возраст. Prince Rogers Nelson – Prince или Artist formerly known as Prince е пронајден мртов во својот дом и студио во Paisley Park во Минеаполис.  Тој е роден на 7 јуни 1958 година во Минеаполис, САД и повеќе од 3 децении претставуваше една...

 • Mladenci

  Младенци – празник на младоста и љубовта

  Празникот на пролетта 22 март (9 март, стар стил) младите го празнуваат како свој ден, како ден на младоста, љубовта и убавината. Истиот ден Светата православна црква го празнува споменот на четириесетте војници од Севастија кои маченички загинале за Христовата вера. Во продолжение, слушнете го д...

 • 8-mart-promo

  Честит 8-ми Март

  Вработените во Радио Браво им го честитаат празникот 8-ми Март на сите припаднички на понежниот пол. Започнувајќи од 1910 година кога за прв пат се славеше овој ден, до денес се навршуваат сто и шест години како жената го има овој ден за свој празник.

 • ZPMM

  Соопштение на Здружението на приватните електронски медиуми

  На работните расправи кои се претходно најавени, а кои треба да стават ред во областа на авторските права, задолжително да присуствува член на доминантното медиумско здружение во РМ, а тоа е Здружението на приватните електронски медиуми, бараат членовите на оваа организација.  Реакцијата доаѓа по...

© Radio Bravo - Kumanovo