• Radio Bravo

 • Bravo Smooth Jazz

 • TRIO Naslovna 18 10 2019

  Mozart Vs. Poulenc – 18.10.2019 – 20:00 h

  ТРИО обоа, фагот и пијано ПРОГРАМА W.A.Mozart- Дивертименто Es-dur kv. 252 -Andante -Menuetto -Polonaise -Presto assai W.A.Mozart –Дивертименто B-dur kv.240 -Allegro -Andante grazioso -Menuetto Allegro F.Poulenc-Трио -Presto -Andante -Rondo   ТРИО обоа,фагот и пијано составено од тројца етаб...

 • Tose copy

  12 години без Тоше

  На денешен ден пред 12 години, во магливо утро на автопатот Белград – Загреб кај Нова Градишка во тешка сообраќајна несреќа згасна животот на големата балканска музичка ѕвезда, Тоше Проески. Иако имаше само 26 години зад себе остави импресивно музичко наследство. Издаде седум студиски албуми и ис...

 • 11-oktomvri

  11-ти Октомври, Македонија празнува

  Македонските граѓани денеска го празнуваат 11-ти Октомври – Ден на народното востание во Македонија. На денешен ден, била нападната бугарската полициска станица во Прилеп, при што биле прекинати телефонските линии. Оваа акција се смета како прва и значеше почеток на востанието против окупат...

© Radio Bravo - Kumanovo