• Radio Bravo

 • Bravo Smooth Jazz

 • Badnik Promo

  Денес е Бадник

  Православните христијански верници денес го слават Бадник, денот пред големиот празник Божиќ. Според Јулијанскиот календар, секоја година Бадник е на 6 јануари, а Божиќ на 7 јануари – прекрасни денови кога семејствата во хармонија ја очекуваат и прославуваат веста за Христовото раѓање. За значење...

 • Gitarijada 2019 RB

  GITARIJADA Kumanovo 2019 – ГИТАРИЈАДА Куманово 2019

  ‘Art Attack’ го најавува првото возобновено издание на кумановската гитаријада „Гитаријада Куманово 2019“. Настан што е трајно врежан во меморијата на нашиот град како една од ретките можности на кои младите бендови имале можност да ја презентираат нивната музика. Конкурсот за овој на...

 • 23-oktomvri-den-na-makaedonskata-revolucionerna-borba

  Ден на мaкедонската револуционерна борба

  Денот на македонската револуционерна борба или Ден на револуционерната борба е државен празник кој се празнува на 23 октомври во Македонија. Празникот се празнува од 2007 година кога беше донесен и изгласан новиот закон за државни празници. Денот е неработен. Празникот се празнува по повод формир...

© Radio Bravo - Kumanovo