• Bravo 88.5 FM

 • Bravo-Blues&Jazz

 • Da Pomogneme

  Да помогнеме!!!

  Да помогнеме со донации на: вода средства за хигиена гумени обувки ракавици свеќи облека храна (конзервирана, трајна) пелени и храна за деца Дополнително, може да донирате на телефонскиот број 143-400 од сите мобилни оператори. Согласно информациите добиени од терен Црвениот крст на РМ апелира да...

 • In Memoriam

  Ден на жалост во Република Македонија

  Поради големиот број човечки животи загубени во временската непогода која ги зафати Скопје и околните места, Владата на Република Македонија го прогласи денешниот ден, 8 август 2016 година, за ден на жалост. Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги ги повикува радиодифузерите да ја пр...

 • Makedonija Vrabotuva 2

  Македонија вработува 2

  Проектот “Македонија вработува” беше инициран со цел намалување на невработеноста преку отворање на нови работни места со опфат на различни категории на невработени лица кои потешко стапуваат на пазарот на трудот. Пакетот на мерки кои овозможува поволности за компаниите како ослободување од плаќа...

 • Ramazan Bajram

  Денеска е Рамазан Бајрам

  Верниците од исламската вероисповед денеска го слават верскиот празник Рамазан Бајрам со кој завршува светиот месец Рамазан и се означува крајот на едномесечниот пост. Рамазан (тур. Ramazan од арап. رمضان, Рамадан) — исламски празник кој трае во текот на целиот деветти месец од исламскиот календа...

 • Toploten Bran

  ВНИМАНИЕ!!! Топлотен бран…

  Топлотниот бран кој ни дојде од Африка, никако да помине, напротив секој ден е се потопло и потопло. Во продолжениа, задолжително прочитајте ги препораките за заштита од топлотниот бран и можните ризици по здравјето при високите температури: Пред употреба задолжитено миење на земјоделските, гради...

 • Spasovden 09.06

  Вознесение Христово (Спасовден)

  Празникот на Христовото вознесение – Спасовден спаѓа во големите христијански празници, се празнува 40 дена по Велигден и секогаш е во четврток. Четириесет дена по воскреснувањето Исус им се јавувал на своите ученици и ги подготвувал за нивната идна активност. Во овој период луѓето сеуште с...

 • Sveti Gjorgjija Promo

  Денес е Ѓурѓовден

  Ѓурѓовден — најголемиот христијански празник од пролетниот циклус којшто е непроменлив празник и секогаш се паѓа на 23 април, односно на 6 мај по стариот календар.. овој празник го празнува не само христијанското, туку и целото население воопшто. Има голема традиција во словенските земји, меѓу ко...

 • PrinceRIP

  Почина Prince

  Уметникот познат како Prince почина на 57 годишна возраст. Prince Rogers Nelson – Prince или Artist formerly known as Prince е пронајден мртов во својот дом и студио во Paisley Park во Минеаполис.  Тој е роден на 7 јуни 1958 година во Минеаполис, САД и повеќе од 3 децении претставуваше една...

 • Mladenci

  Младенци – празник на младоста и љубовта

  Празникот на пролетта 22 март (9 март, стар стил) младите го празнуваат како свој ден, како ден на младоста, љубовта и убавината. Истиот ден Светата православна црква го празнува споменот на четириесетте војници од Севастија кои маченички загинале за Христовата вера. Во продолжение, слушнете го д...

 • ZPMM

  Соопштение на Здружението на приватните електронски медиуми

  На работните расправи кои се претходно најавени, а кои треба да стават ред во областа на авторските права, задолжително да присуствува член на доминантното медиумско здружение во РМ, а тоа е Здружението на приватните електронски медиуми, бараат членовите на оваа организација.  Реакцијата доаѓа по...

© Radio Bravo - Kumanovo