• Radio Bravo

 • Bravo Smooth Jazz

 • Gitarijada 2019 RB

  GITARIJADA Kumanovo 2019 – ГИТАРИЈАДА Куманово 2019

  ‘Art Attack’ го најавува првото возобновено издание на кумановската гитаријада „Гитаријада Куманово 2019“. Настан што е трајно врежан во меморијата на нашиот град како една од ретките можности на кои младите бендови имале можност да ја презентираат нивната музика. Конкурсот за овој на...

 • TRIO Naslovna 18 10 2019

  Mozart Vs. Poulenc – 18.10.2019 – 20:00 h

  ТРИО обоа, фагот и пијано ПРОГРАМА W.A.Mozart- Дивертименто Es-dur kv. 252 -Andante -Menuetto -Polonaise -Presto assai W.A.Mozart –Дивертименто B-dur kv.240 -Allegro -Andante grazioso -Menuetto Allegro F.Poulenc-Трио -Presto -Andante -Rondo   ТРИО обоа,фагот и пијано составено од тројца етаб...

 • Izlozba-Skulpturi-26-07-201

  КУЛТУРЕН ИНФОРМАТОР – “Скулптури на новото време 2019“ во Куманово

  На 26.07.2019 / петок /  со почеток во 20 часот во Изложбениот салон на НУ Центар за култура “Трајко Прокопиев“ – Куманово ќе биде отворена биеналната изложба на скулптура “Скулптури на новото време 2019“. На изложбата учествуваат 22 автори ( Владимир Величковски, Симеон Арнаудов, Јордан Јанев, П...

© Radio Bravo - Kumanovo