• Bravo 88.5 FM

 • Bravo-Blues&Jazz

 • Robert Simonovski

  Роберт Симоновски во Браво Културен Информатор

  Во денешниот Браво Културен Информатор повеќе простор ќе отстапиме на отворањето на Биеналната изложба на слики и графики од Детски ликовен камп „АСНОМ“ 2014 -2015.  За изложбата, за Радио Браво зборува Роберт Симоновски, програмски соработник за културни манифестации и музичко сценски дејности в...

 • Bozana Trajkovska

  Ден на поезија и театарска премиера во „Браво Културен Информатор“

  На 21-ви март, по повод денот на поезијата, Здружението на Граѓани „Друштвото на  Писатели Куманов“, со литературните творци од средните училишта во просториите на гимназијата Гоце Делчев одржа поетско музичка средба. Божана Трајковска, претседателка на Здружението на Граѓани „Друштвото на  Писат...

 • Filip Petrovski

  Филип Петровски во „Браво Културен Информатор“

  „Почетокот на сите почетоци можеби и нема почеток Затоа и крајот на сите краеви Нема завршеток“ е мотото под кое вечерва, 3-ти март, во Малата сала на НУ Центар за Култура „Трајко Пропиев“ ќе се одржи промоцијата на првата збирка раскази на Филип Петровски, насловена како „Светот во световите“. Т...

 • David-Bowie

  Почина David Bowie

  “Денес тој се упокои мирно, опкружен со своето семејство, по храбрата  18-месечна битка со ракот. И покрај тоа што многумина од вас ќе ја  споделат на оваа загуба со нас, ве молиме да ја почитувате приватноста на семејството за време на жалост”, стои во изјавата објавена на социјалнит...

 • Informator Badnik

  Коледарите ќе делат осветени бадникови гранчиња

  Членовите на здружението „Коледари- чувари на традицијата“ веќе ги набраа коледарските дабови гранчиња, кои утре , среда, точно во 12 часот на платото пред Центарот за култура „Трајко Прокопиев“ ќе бидат поделени на граѓаните. Претходно, во 11 часот, членовите на Здружението ќе се соберат пред Це...

 • kulturen-informator

  Новогодишен базар во ООУ „Кочо Рацин“

  Еден од настаните кои се дел од денешниот Браво културен информатор е и Новогодишниот базар кој ќе се одржи во холот на ООУ „Кочо Рацин“. За Базарот информира Ивана Ѓорѓиевска, представник за промоција и комуникација во училиштето. Браво културен информатор, емитуван на 23-ти декември во 12:40; 1...

© Radio Bravo - Kumanovo