• Radio Bravo

 • Bravo Smooth Jazz

 • Miki Trendafilovski Nara

  Радосављевиќ и Трендафиловски со изложба во Куманово

  Замислен како несекојдневен настан што треба да го разбуди вниманието на кумановската културна јавност, „Лет и пев“ беше приказна сочинета од изложба на слики и цртежи преку која беа претставена актуелната ликовна продукција на уметниците Наташа Радосављевиќ – Нара од соседна Србија и нашиот Миро...

 • Zaklina Stefanovska

  Жаклина Стефановска, координатор на изложбата „Жените и фотографијата“

  Во чест на Интернационалниот ден на жената, 8-ми Март, и оваа 2019-та година, Фото Клуб Куманово по 6-ти пат ја организира изложбата на уметнички фотографии „Жените и фотографијата 2019“. Изложбата е без котизација, ограничена на учеснички од Република Северна Македонија и нема натпреварувачки ка...

 • Marko Andevski Tino Sabotic

  Граѓаните на потег, хуманитарен концерт на 3-ти јануари

  На 3-ти јануари во Yard Lounge Bar со почеток во 20 часот, во организација на Хуманитарна организација „Крепост“ потпомогнати од повеќемина хуманитарни правни и физички лица, ќе се одржи хуманитарен концерт за децата со пречки во развојот од Куманово. Повеќе за целите и конкретната намена на сред...

© Radio Bravo - Kumanovo