• Radio Bravo

 • Bravo Smooth Jazz

 • Veligden

  Велигден, “Христос Воскресе“!!!

  Велигден или Воскресение Христово — најважниот верски празник во православниот календар. Христијанските верници со овој празник го прославуваат воскреснувањето на нивниот бог Исус Христос по неговата смрт со распнување околу 27-33 година н.е. Тоа се случило на третиот ден по неговата смрт, сметај...

 • World-Radio-Day-2020

  World Radio Day – 13 февруари – Светски ден на радиото!

  World Radio Day – 13 февруари – Светски ден на радиото! Во 2013-та година, Генералното собрание на Обединетите Нации ја одобри прокламацијата на UNESCO за Светски ден на радиото да e 13-ти февруари. На овој ден се слави радиото како медиум кој едуцира, обезбедува информации и ја промовира с...

 • Bozik

  Божиќ – Христово Рождество

  За христијаните кои се придржуваат на Јулијанскиот календар, денес е Рождество Христово – Божиќ. На Божиќ, православните христијани во Македонија се поздравуваат со зборовите „Христос се роди“, на што одговараат „Вистина се роди“. Божиќ е ден кога христијаните го одбележуваат раѓањето на Спасител...

© Radio Bravo - Kumanovo