• Bravo FM

 • Bravo Relaxing

 • Filip Petrovski

  Филип Петровски во „Браво Културен Информатор“

  „Почетокот на сите почетоци можеби и нема почеток Затоа и крајот на сите краеви Нема завршеток“ е мотото под кое вечерва, 3-ти март, во Малата сала на НУ Центар за Култура „Трајко Пропиев“ ќе се одржи промоцијата на првата збирка раскази на Филип Петровски, насловена како „Светот во световите“. Т...

 • David-Bowie

  Почина David Bowie

  “Денес тој се упокои мирно, опкружен со своето семејство, по храбрата  18-месечна битка со ракот. И покрај тоа што многумина од вас ќе ја  споделат на оваа загуба со нас, ве молиме да ја почитувате приватноста на семејството за време на жалост”, стои во изјавата објавена на социјалнит...

 • Informator Badnik

  Коледарите ќе делат осветени бадникови гранчиња

  Членовите на здружението „Коледари- чувари на традицијата“ веќе ги набраа коледарските дабови гранчиња, кои утре , среда, точно во 12 часот на платото пред Центарот за култура „Трајко Прокопиев“ ќе бидат поделени на граѓаните. Претходно, во 11 часот, членовите на Здружението ќе се соберат пред Це...

© Radio Bravo - Kumanovo